contact@christyboer.nl

+31 619220655

Blogging isn't rocket science. 
It's about being yourself and
putting what you have into it. 

Een goede work-life balance........

 

Buiten het feit dat de bedoeling hiervan absoluut goed is, vind ik de benaming ervan vanuit mijn zienswijze niet meer kloppen. 

 

En dat zal ik proberen je uit te leggen. 

 

Toen ik net afgestudeerd was en ging werken, wilde ik mezelf bewijzen. Laten zien dat ik kon wat er gevraagd werd en vaak zelfs nog meer. Streven naar het beste uit mezelf, iedere dag willen leren en met veel plezier mijn werk uitvoeren. 

 

Op dat moment woonde ik samen met mijn ex, werkten we beide in loondienst en in de weekenden & vakanties deden we waar we zin in hadden. Eigenlijk hadden we het best goed voor elkaar, en misschien is dit ook herkenbaar voor jou wanneer je terugdenkt aan het verleden. 

 

Mijn beste vriend besloot dat hij niet langer zijn leven wilde leven……. en stapte er uit. Slechts 25 jaar was ik toen dit gebeurde en ben ik nooit boos op hem geweest, want dat is niet aan mij om überhaupt de keuze van iemand te veroordelen. Wel heeft het mij een andere kijk op het leven gegeven, op wat er belangrijk is en heb ik de adviezen die ik aan hem gaf ook eens aan mezelf gegeven. 

 

En zo ben ik hierdoor mijn eigen leven eens onder de loep gaan nemen. 

Was ik gelukkig? Wat wilde ik bereiken? Hoe wilde ik mijn leven leiden? En met wie? Welke stappen heb ik hiervoor nodig en welke keuzes mag ik maken? 

 

Vragen die ik mezelf allemaal gesteld en ook beantwoord heb. En was de allerbelangrijkste conclusie wel…..Er is 1 leven, en dat leef ik nu! 

 

Het leven kunnen we niet terugspoelen, momenten komen en gaan nog sneller dan dat we het kunnen bedenken en krijgen we geen 2e kans om het te beleven. Ontzettend jammer is het dan te bedenken dat veel momenten passeren zonder dat we het doorhebben, enkel en alleen omdat we te druk zijn met andere zaken.

 

Waar we eigenlijk naar op zoek zijn is “de balans”. 

 

Massaal proberen we dit te vinden, hebben we het drukker dan ooit en zijn we daarnaast ook nog nooit zo ongelukkig geweest als in deze tijd. We ervaren minder plezier en echt genieten doen we pas in de vakanties…..want dan is daar de tijd voor.  

 

Wat je hiermee vergeet is dat je ook nu leeft en niet enkel in de vakantieperioden of weekenden. Het probleem met de vakantieperioden is dan ook vaak dat lichamelijke klachten de kop opsteken en we een aantal dagen ziek zijn, waardoor het grote genieten alsnog uitgesteld wordt. 

 

En geloof me….ik weet hoe moeilijk dit is. Voorheen was ik namelijk ook bezig met plannen maken, aftellend naar vakanties om vervolgens minstens een aantal dagen ziek te zijn om tot rust te kunnen komen. 

Mijn streven sinds dit inzicht is anders geworden. Namelijk…..ik heb 1 leven en dat wil ik op een zo leuk mogelijke manier leiden. Balans vinden tussen alle verschillende onderdelen van mijn leven, en sta ik hierin vooraan. Die balans….is begonnen bij mij.

 

Wanneer ik in balans ben, merk ik dat mijn omgeving dat ook is. Het is niet egoïstisch om van jezelf jouw grootste drijfveer te maken, jij hebt namelijk een invloed op veel dingen in jouw leven. 

 

Om zo maar een paar voorbeelden te noemen; onze zoon Kian is dan rustiger en kan ik makkelijker met hem communiceren, zonder overal strijd om te “moeten” voeren. Mijn werk gaat leuker, ervaar ik meer focus en heb ik het nog meer naar mijn zin. Tijdens vakanties ben ik niet meer ziek vanwege de stress die loskomt, of vanwege de rust die ik van mezelf moet ervaren. 

 

En de belangrijkste van alles is misschien wel….het leven is nu zo veel leuker, kan ik dagelijks genieten van dingen, heb ik ontzettend veel lol met mijn gezin en beleef ik alles veel bewuster. 

 

Een paar tips waarmee je direct kunt starten:

  • Leg je telefoon eens wat vaker weg zodat je bewust om je heen kunt kijken en kunt luisteren naar alles wat er is. 
  • Ga wat vaker tussendoor even naar buiten, het helpt je om een betere focus te houden en rustiger te blijven. 
  • Eet eens wat vaker bewust, weet en proef wat je eet. Dit is natuurlijk goed voor je darmen en uiteindelijk ook voor je hele lichaam en geest. 
  • Block een tijd in je agenda voor jezelf, al is het maar 10 min. Verzin geen excuses om deze tijd niet te nemen, 10 min op je telefoon scrollen doe je ook.
  • Ga bewuster om met de tijd, uiteindelijk ben je zo druk als dat jij jezelf maakt! 

 

Denk nu niet dat het bij mij altijd volledig in balans is, want natuurlijk blijf ik mijn leermomenten houden. En juist op die momenten besef ik dat het tegenwoordig mijn leermomenten zijn in een leven wat in balans is!