contact@christyboer.nl

+31 619220655

Communicatie

 

Er is niets zo moeilijk dan communiceren. Want wat jij bedoelt, kan door iemand totaal anders geïnterpreteerd en daardoor ook uitgevoerd worden. Dit heeft niets te maken met onwil of onkunde en alles met het feit dat jullie simpelweg niet dezelfde taal spreken. 

 

Eindeloos kun je proberen om het voor elkaar te krijgen, en zal er toch niets veranderen als de manier van communicatie niet veranderd. 

Lastig en super frustrerend kan het dan voor beide partijen zijn. Het beïnvloed dan ook niet langer meer alleen het persoonlijke stuk, het gaat ook invloed hebben op de werksfeer, motivatie van werknemers/ collega's en zelfs op de manier van samenwerken. 

 

Binnen een afdeling is precies dit wat je niet wil en ook funest voor het functioneren, de hoeveelheid werk die verzet wordt en de winst die behaald wordt. Doelen worden niet meer behaald, waardoor de werkdruk hoger wordt. Mensen gaan solliciteren, niet omdat zij het werk niet meer leuk vinden....maar de sfeer is niet meer fijn

 

Dit kan anders wanneer je bewust omgaat met communicatie, de persoon echt ziet en luistert zonder oordeel. 

Organisatieopstelling

 

Ook binnen een organisatie gelden systemische wetten. Weten wat je plek is binnen het systeem.

Welke verantwoordelijkheid hoort bij jouw "plek", als ook welke verantwoordelijkheid hoort bij iemand of ergens anders.

 

Iemand staat in zijn/haar kracht wanneer het op de juiste plek staat met alles wat daaraan toebehoort. Iemand die in eigen kracht staat, zal stralen en plezier beleven in alles wat er gedaan wordt. Ook zijn deze personen niet vies van wat harder werken.....en dat komt omdat zij er blij van worden. 

 

Echter dient het dan wel allemaal in balans te zijn binnen de afdeling/ organisatie. 

 

Er komen namelijk verschillende karaktereigenschappen van meerdere personen bij elkaar, als ook de verschillende familiesystemen komen bij elkaar binnen 1 afdeling/ organisatie. De opvoeding die men heeft gehad en wat je hebt meegemaakt zijn grondleggers van de manier van functioneren, denken, spreken en ook doen van iedereen om je heen. 

 

Wanneer je de opstelling binnen een organisatie doorziet, kun je deze omzetten naar ontzettend veel rust en respect naar elkaar. Juist omdat je dan vooral elkaar ziet, los van de acties die gemaakt zijn. Een actie kun je dan koppelen aan een systeem waardoor er ruimte en begrip kan ontstaan. 

Coming together is the beginning;

keeping together is progress; 

working together is success.

 

- Henry Ford - 

Net afgestudeerd ben ik gaan werken in de haven van Rotterdam, waar ik als chemisch analist controles uitvoerde op grondstoffen. Al snel maakte ik de overstap richting de pharmaceutische industrie. Hier heb ik naast het uitbreiden van mijn praktische kennis, ook kennis gemaakt met het plannen van werk en opleiden van collega's.

 

Hier heb ik mijn man ontmoet. Omdat we zo direct samenwerken ben ik op zoek gegaan naar een andere baan, en kon ik al snel aan de slag bij een producent in de levensmiddelenindustrie. Hier heb ik me, naast analyseren, voornamelijk bezig gehouden met optimalisatie van processen, opleiden van werknemers, begeleiden van stagiaires, ontwikkelen van methodieken en schrijven van procedures. Ondanks dat ik het naar mijn zin had, was ik toe aan iets anders.

 

Mijn laatste werkgever was een groot internationaal bedrijf waar gewerkt werd in opdracht van de food, pharma en de agrarische sector. Hier ben ik gestart als chemisch analist, en maakte ik intern al snel de overstap naar een rol als supervisor van een andere afdeling. In deze rol ben ik onderdeel geweest van een groot herstructureringsproject.

Het opleiden, coachen en het plannen van werk, werd wederom mijn dagelijkse taak.  

 

Super leuk en had ik het onwijs naar mijn zin in die rol...

en toch klopte het niet voor mij. 

 

Mijn focus ligt op 4 pijlers

Achteraf hebben deze verschillende werkgevers voor mij 1 ding met elkaar gemeen...... er wordt niet voldoende efficiënt MET elkaar samengewerkt. 

Wanneer iemand vastloopt in zijn/ haar werk kan het soms fijn zijn om met een coach samen te gaan werken. 

 

Iemand van buiten de organisatie kan verhelderend werken en zelfs voorkomen dat een persoon uitvalt. 

Sla de handen ineen, en ga samenwerken aan hetzelfde doel.

 

Leer hoe het is om elkaar echt te zien en naar elkaar te luisteren.

 

Krijg inzicht in  verschillende thema's, en laat wederzijds respect de overhand nemen.

 

maximale grootte = 20 personen

Het optimaliseren van processen kan soms ingewikkeld zijn wanneer de werkdruk hoog is. 

 

Het wordt steeds verder vooruit geschoven, en wordt het ook een steeds grotere bron van frustratie.

 

Deze zorg neem ik voor een groot deel uit handen, waardoor de rust kan terugkeren en de werkdruk niet hoger wordt. 

Wanneer er meerdere stukjes in elkaar mogen vallen, kan een combinatie van de pakketten een uitkomst bieden. 

 

Laten we dan samen een overleg inplannen, waarin jullie mij de wens van de organisatie kunnen vertellen. 

 

Zodat ik een passend aanbod maak welke aansluit bij jullie wens. 

Coaching 1:1

Team

Combinatie

Processen

1 dagdeel:    657 euro

1 hele dag: 1297 euro

 

optioneel op externe locatie, vraag naar de mogelijkheden

4 sessies a 1,5 uur:    497 euro

8 sessies a 1,5 uur:    897 euro

 90 uur intern:   op aanvraag 

128 uur intern:  op aanvraag

 Alleen op aanvraag

Leiderschap

 

Gedurende jouw hele leven ben je in de positie om leiderschap te tonen en ook te nemen. Leiderschap is in mijn visie meer dan ergens het voortouw in nemen of een leidinggevende rol vervullen.

 

Hoe geef jij leiding? Ben jij constant gestresst of het allemaal wel goed gaat? Ken jij jezelf, en weet jij wat jouw thema's zijn? 

 

De manier waarop er leiding gegeven wordt, start bij de persoonlijkheid. Wat straalt iemand uit bijvoorbeeld. Zelfvertrouwen of onzekerheid en vastberaden of juist wispelturig. Worden er gemakkelijk beslissingen gemaakt of duurt het eeuwen omdat de verantwoordelijkheid niet echt genomen wordt door iemand. 

 

Dit alles is van groot belang op de manier hoe leiderschap getoond wordt. En is het ook belangrijk te weten wat een organisatie of afdeling hierin nodig heeft. Sluit het aan bij de visie die gevoerd wordt en de communicatie die daarop is afgestemd. 

Visie

 

Een visie geeft een richtlijn, een doel en ook een motivatie. Een visie zal uitgedragen dienen te worden binnen de organisatie en mag iedereen van deze visie op de hoogte zijn. Een organisatie zonder duidelijke visie mist richting, doel en zelfs motivatie om bepaalde stappen te zetten. 

 

Alle stappen die uitgevoerd worden binnen een organisatie zijn van toegevoegde waarde voor de visie. Wanneer dit niet zal zijn en de visie niet duidelijk is of niet leeft binnen de organisatie, ontstaan er aparte eilandjes binnen een organisatie. Ieder eiland gaat het werk uitvoeren naar eigen visie, met chaos als resultaat.

 

Alle eilandjes weer laten samenwerken is noodzakelijk om een gezonde organisatie te krijgen. Een organisatie waarin men met elkaar communcieert en bovenal ook goed naar elkaar leert luisteren. 

 

Het gezamenlijk leren denken in oplossingen voor de lange termijn i.p.v. het zogeheten "brandjes blussen" voor korte termijn.

Aanbod

 

Op verschillende manieren kan ik binnen de organisatie een verandering in gang zetten. Afhankelijk van het doel kunnen we kijken welk aanbod hier het beste bij past. In een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we dit bespreken en de te nemen stappen in beeld brengen. 

Alle bovengenoemde prijzen zijn excl. BTW